Датчики та Індікатори

Датчики та Індикатори
Датчики та Індикатори

Основні складові електронних автомобільних ваг це датчики та індикатор. Тензодатчики перетворюють зміну навантаження у електричний сигнал. Індикатор (вагопроцессор) – це електронні схеми, які отримують, перетворюють та обробляють сигнали від усіх датчиків та відображають їх на пристрої вивода інформації – дисплеях, або передають у цифровому вигляді до комп’ютера  для подальшої обробки.

Електронні автомобільні ваги мають основний елемент – тензодатчик. Тензометричний датчик – датчик, перетворюючий величину деформації в зручний для вимірювання електричний сигнал. Посеред електронних тензодатчиків найбільше використання отримали тензорезисторні датчики. Тензорезисторний датчик це зазвичай спеціальна конструкція з закріпленним тензорезистором та іншими деталями.

Після калібровки, по зміні опору тензорезистора можна обчислити ступінь деформації, яка пропорційна силі прикладеній до конструкції. Під дією сили (ваги груза) відбувається деформація елемента разом з тензорезистором. Виміряв опір тензорезистора можна обчислити силу дії на датчик, та відповідно вагу вантажу.

В залежності від конструкції вантажоприйомної платформи електронних автомобільних ваг використовуються тензодатчики різного типу: консольні, s-образні, «шайба», «бочка».

 

Індикатори (або вагопроцессори) мають електронні схеми цифро-аналогового перетворювання, розрахункові модулі які отримують сигнали від декількох датчиків та підраховують дійсну вагу платформи з автомобілем. Отримані результати виводяться на екран та можуть передаватись у комп’ютер для подальшої обробки.

Ваговий індикатор – простий та доступний пристрій ваговимірювальної техніки. Призначається для вимірювання та перетворення. Перевагою є висновок інформації про вагу в зручному для користувача вигляді.

Ваговий індикатор – вторинний перетворювач сигналу, а тензорезисторні датчики сили (тензодатчики) – первинні перетворювачі. Ваговій індикатор використовується в пристроях електронних ваг різного типу і призначення. Ці прилади використовуються в системах виміру ваги, які не вимагають широкої функціональності, а також у вирішенні завдань АСУТП і в галузі управління технологічним процесом.

Вагові індикатори застосовуються в електронних вагах статичного зважування різних типів і конструкцій. Найчастіше ваговій індикатор застосовується:

– Автомобільні ваги

– Платформні ваги

– Залізничні (вагонні) ваги

– Дозатори (прості конструкції)

https://avtovagy.com/wp-content/uploads/Датчики-та-Індикатори.jpg
 
Live Experimental

Спілкуємось, знання та досвід ...

Back to Top